Over ons

Stichting De Drie Tinkers is een paardenopvang (pension/pensioen) in aanbouw en geregistreerd sinds 11 April 2014. De stichting word bestuurd door 5 bestuursleden waarvan er 2 dagelijks aanwezig zullen zijn.

We gaan oude paarden opvangen die nog gezond genoeg zijn om lekker te genieten. De bedoeling is dat ze, eenmaal bij ons, bij ons blijven tot het niet meer gaat, en dat we ze geven wat ze nodig hebben. Dat is niet alleen stallen schoonmaken en fysieke verzorging. We kijken regelmatig naar de inspanningstolerantie van een paard; pijnvrij leven is belangrijk; moeilijke beslissingen nemen ook. We leveren een pensioen op maat, bijvoorbeeld voor hoefbeslag en trainingsmethode. Stram worden of een andere aandoening krijgen door stil te staan is niet nodig. Als een paard nog niet helemaal aan pensioen toe is, of erg vitaal is, dan zijn zelfs wat lesjes rijden een mogelijkheid. Veel paarden hebben nog zo veel plezier om nog wat te leren dat we ze dat niet af willen nemen, want dan kan een paard zich erg eenzaam gaan voelen.

We gaan bijvoorbeeld ook mensen met een beperking en minder draagkrachtigen betrekken bij de verzorging van paarden en bij rijlessen en knuffelprojecten, en het staat natuurlijk een ieder vrij om kennis te komen maken met de paarden.

Meer informatie

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+Pin on Pinterest